google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

4 redenen waarom gitaarles goed is voor de ontwikkeling van je kind


Gitaarles is niet alleen een leuke hobby, maar het heeft ook talloze voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Laten we eens dieper ingaan op waarom gitaarles zo waardevol is:


 1. Wiskunde en Cognitieve Vaardigheden:

 • Muziek en wiskunde hebben meer gemeen dan je zou denken. Het ritme, de beat en de tonen in muziek helpen kinderen om verbanden te leggen en verschillen te zien bij het oplossen van sommetjes. Dit bevordert hun korte- en lange termijn geheugen.

 • Bovendien hebben instrumenten en muziek veel te maken met natuurkunde (denk aan trillingen en vibraties), waardoor kinderen op de middelbare school ook beter zijn in dit vak.

 1. Coördinatie en Motoriek:

 • Het bespelen van instrumenten verbetert de coördinatie en motoriek van kinderen. Denk aan het bewegen en coördineren van handen, armen en voeten.

 • Instrumenten zoals de viool, drum en gitaar zijn ideaal voor kinderen met veel energie, omdat ze zowel handen als voeten moeten gebruiken. Dit komt ook van pas bij andere hobby’s, zoals dansles of sport.

 1. Probleemoplossend Vermogen:

 • Gitaarles in een groep bevordert interactie en communicatie tussen kinderen. Ze leren samenwerken en creëren bijvoorbeeld samen een crescendo of accelerando.

 • Vergelijk het met het oplossen van een probleem: wat heb je nodig om een bepaalde uitdaging aan te gaan? Kinderen leren dit snel en het stimuleert hun creativiteit.

 1. Zelfvertrouwen:

 • Door hun prestaties aan de muziekdocent te laten horen, ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen. Ze leren feedback te verwerken en horen al snel hun vooruitgang in het muziekstuk.

 • Het voordragen van wat ze hebben geleerd, maakt hen extra prestatiegericht en bereid om kritiek en advies te accepteren.Gitaarles bij 033 Gitaarschool in Amersfoort
033 Gitaarschool


Conclusie

Gitaarles is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert cognitieve vaardigheden, motoriek, zelfvertrouwen en creativiteit. Dus waar wacht je nog op? Laat je kind kennismaken met de magie van muziek.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page