google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Wat is beter: groepslessen of privé gitaardocent?

Moet ik groepslessen of een privéleraar nemen?


Je moet met veel dingen rekening houden wanneer je kiest wat voor soort gitaarles het beste voor je is. Over het algemeen kunnen beginners de regel volgen dat groepslessen voordeliger zijn en een geweldige manier om andere mensen te ontmoeten die hetzelfde niveau hebben. Privélessen zijn weliswaar duurder, maar stellen je in staat om in je natuurlijke tempo vooruitgang te boeken met veel meer één op één aandacht.Gitaarlessen: groepslessen of privélessen?


Hierbij 033 Gitaarschool begrijpen we hoe belangrijk je gitaarlessen zijn voor je ontwikkeling. De juiste instructie krijgen van een gediplomeerd docent is van onschatbare waarde om je techniek te verbeteren.


Een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen bij het boeken van lessen voor jezelf of je kinderen, is de keuze tussen groepslessen of een privéleraar. Zoals we hieronder zullen zien, hebben beide keuzes hun voor- en nadelen. En hoewel ze beide geweldige manieren zijn om vooruitgang te boeken, kan de ene beter bij je passen dan de andere.


Welke het uiteindelijk wordt hangt af van je persoonlijkheid, budget en je specifieke doelen.
Wat is het verschil tussen privé- en groepslessen?


Over het algemeen is de regel:

Groepslessen zijn goedkoper en een geweldige manier om andere gitaristen te ontmoeten die hetzelfde vaardigheidsniveau hebben als jij.


Privélessen zijn duurder, maar stellen je in staat om vooruitgang te boeken in je natuurlijke tempo (hoe snel of langzaam dat ook mag zijn) met veel meer één op één aandacht.Moet ik groepslessen nemen of een privé leraar?


Persoonlijkheid

Gezellige, extraverte types gedijen vaak goed in groepslessen. Voor volwassenen zijn groepslessen een geweldige manier om gelijkgestemde personen te ontmoeten en veel mensen genieten echt van de groepsdynamiek. Wat in je eentje behoorlijk frustrerend zou kunnen zijn, wordt een grappig moment voor iedereen wanneer de hele groep met hetzelfde probleem te maken heeft. Elk gevoel van schaamte duurt meestal slechts 30 seconden. Dat is de tijd die de volgende persoon nodig heeft om dezelfde fout te maken die jij zojuist hebt gemaakt.


Voor veel kinderen betekent een groepsles dat ze worden gecombineerd met andere kinderen van dezelfde leeftijd en dat de lessen een leuke speelgroep worden waar ze tegelijkertijd een nieuwe vaardigheid leren.


Als je wat meer introvert bent, dan zijn privélessen misschien beter voor jou. Je hoeft geen praatje te maken met een groep mensen en na een les of twee zal je gitaardocent eerder als een goede vriend voelen. Door privélessen te kiezen, loop je ook niet het risico om in een groep te komen met iemand wiens persoonlijkheid botst met die van jou.


Ook kunnen verlegen, angstige en timide kinderen de voorkeur geven aan de rustigere omgeving, volledige focus en persoonlijke aandacht die de gitaardocent hen kan bieden.


Budget

Groepslessen zijn een geweldige manier om met een beperkt budget je techniek te leren en te verbeteren. Omdat je in wezen de kosten van je lessen deelt met 5 andere mensen, krijg je veel les voor je geld.


Privélessen zijn vaak duurder omdat je de tijd van de gitaardocent alleen betaalt. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de kosten van een privé-docent te delen met familie of vrienden van hetzelfde niveau.


Doelen

Privé-docenten kunnen je hun volledige aandacht geven en kunnen helpen bij het overwinnen van specifieke problemen waarmee je wordt geconfronteerd.

Bij een groepsles moet de instructeur zijn of haar aandacht over de hele klas verdelen. Als je specifieke doelen in gedachten hebt, kun je je er misschien niet zo veel op concentreren als je misschien zou willen.


Schrijf je in voor een gratis proefles!

Hopelijk heeft dit artikel je een beetje geholpen bij het maken van de keuze tussen privé- en groepslessen.


Onthoud dat het niet uitmaakt welke beslissing je neemt, wij hebben je gedekt. Wil je gitaarles in Amersfoort schrijf je nu in voor een gratis proefles!30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page