google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

8 tips om het meeste uit je gitaarlessen te halen?

1. PRACTICE MAKES MUSIC

Welke gitaardocent van 033 Gitaarschool zegt dit wel eens? “Leren muziek spelen is net als autorijden (of fietsen), het heeft tijd nodig voordat je het kan”. Dus zoveel mogelijk meters maken, repetition is the mother of skill! Oefenen, spelen, optreden, luisteren naar muziek. Daardoor leer je niet alleen door te zetten, maar je merkt echt dat je vooruit gaat, ritmes en noten, de timing, je moet soms een drempel over, maar na een tijdje kan je het echt spelen of zingen. Wees daarom ook geduldig naar jezelf. Jouw docent kan je ook helpen met een oefenschema of specifieke oefentips voor jouw instrument.

2. NEEM ALTIJD JE LESMATERIAAL MEE

Net zo normaal als het meenemen van je smartphone, is het handig als je je lesmateriaal altijd meeneemt naar gitaarles. Dus bijvoorbeeld een lesboek, schrift en andere benodigheden om goed les te kunnen volgen.

3.KIES MUZIEK WAAR JIJ ENTHOUSIAST OVER BENT

Bij 033 Gitaarschool vinden we het belangrijk dat de gitaarlessen informatief zijn, maar het is net zo belangrijk dat je er plezier in heb. Een manier om dit te stimuleren is, om je favoriete liedjes te leren spelen op gitaar. Dit is een onwijze motivatie om beter te worden en meer te gaan oefenen. Uiteraard zal de gitaardocent van 033 Gitaarschool met je bekijken welke muziekstukken geschikt zijn. Vaak is er meer mogelijk dan je zelf denkt.

4. KOM OP TIJD NAAR DE LES

Probeer altijd 5 minuten voordat je gitaarles begint aanwezig te zijn. Hierdoor kan de tijd zo goed mogelijk benut worden en hoeft je gitaardocent niet te wachten op je.

5. ZORG VOOR EEN FIJNE OEFENRUIMTE THUIS

Als je thuis gaat oefenen is het erg belangrijk dat je een ruimte hebt, waar je ongestoord kan gitaar spelen. Heb je geen aparte ruimte, probeer af te spreken met je familie wanneer jij kan oefenen. Oefenen is een gewoonte die je jezelf moet aanleren. Kost even moeite, maar dan heb je ook wat.

6.WEES OPEN EN LEERGIERIG

Wees leergierig en open, want de gitaardocenten van 033 Gitaarschool zijn er voor jou.

Als het nodig is, dagen we je stevig uit, maar alles vanuit onze passie en enthousiasme om je verder te helpen. We willen met je alles eruit halen, zodat je gaat groeien en uiteindelijk de stukken, nummers kan spelen of zingen, waar je enthousiast van wordt.


We helpen je met de skills en vaardigheden te leren om je doel te bereiken: je instrument zo te kunnen beheersen of te kunnen zingen, zodat je met plezier muziek kan maken waar je blij van wordt. Die skills kunnen bestaan uit techniek-, luisteroefeningen, het herhalen van een moeilijk fragment en het instuderen van een compleet stuk. Maar ook bijvoorbeeld improviseren, of zelf iets creëren/schrijven.

7. LUISTER VEEL NAAR MUZIEK

Luister veel naar verschillende muziek en genres. Op deze manier ontwikkel je een muziek smaak wat helpt om een betere gitarist te worden.

8. DOMME VRAGEN BESTAAN NIET

Snap je iets niet, vraag het je docent, al vraag je het 1,2 of 100 keer, wij zijn er voor je. Loop je tegen een probleem aan tijdens het oefenen thuis? Schrijf het op en bespreek het tijdens de eerstvolgende gitaarles.

Mocht je naar aanleiding van dit blog interesse hebben om gitaarlessen bij 033 Gitaarschool te volgen. Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!
Comments


bottom of page