google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Gitaar leren spelen? De beste methodes om gitaar te leren spelen!

Als je besloten hebt dat je graag gitaar wil leren spelen, is het wel van belang op welke manier je kennis wil vergaren. Tegenwoordig zijn er meerdere opties om dit te doen:


  1. Privé-lessen volgen bij een gediplomeerd gitaardocent

  2. Online gitaar cursus volgen

  3. Via Youtube zelf leren

Privé-lessen volgen bij een gediplomeerd gitaardocent


Vroeger, toen je nog geen gitaar kon leren met behulp van het internet, was gitaarles krijgen van een privé docent een van de populairste lesmethodes.

Maar dat wil niet zeggen dat les krijgen van een privé docent helemaal is uitgestorven. Tegenwoordig is het nog steeds een hele populaire lesmethode om gitaar te leren spelen.

Je krijgt bijvoorbeeld op een muziekschool of thuis les om gitaar te leren spelen.


Online gitaar cursus volgen

Online zijn er verschillende online cursussen te vinden. Tegen een minimum bedrag kan je een 10-weekse cursus volgen. Vaak zijn deze lessen gemaakt door een muziekschool. De kwaliteit hiervan is vaak van een hoog niveau en is dit voor sommige mensen een perfecte manier om te beginnen met gitaarlessen. Het grote nadeel is dat je geen feedback kan ontvangen van je gitaardocent. Hierdoor bestaat de kans dat je vastloopt en niet precies weet hoe je verder moet. Dit kan frusterend zijn, waardoor je eerder geneigd bent om te stoppen.


Via Youtube zelf leren

Uiteraard is er ook veel lesmateriaal aanwezig op Youtube. Via dit kanaal zijn er veel lessen te zien, maar worden ook de meeste bekende liedjes uit gelegd. Het voordeel van het gebruik van Youtube is dat er geen kosten aan verbonden zijn. Het nadeel is dat er zoveel content is, dat je niet altijd weet of de kwaliteit goed is. En daarbij weet je ook niet of de opbouw goed is verdeeld, waardoor het weer demotiverend kan werken.


Wil je goed gitaar leren spelen? Schrijf je dan in bij 033 Gitaarschool voor een gratis proefles! Ga naar www.033gitaarschool.nl voor meer info.

6 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page