google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Gitaar leren spelen op latere leeftijd. Kan dat?

Kan ik gitaar leren spelen op latere leeftijd?

Het is een veelgehoorde vraag, en het is begrijpelijk dat je hem stelt. Veel dingen kunnen iets moeilijker zijn om te doen of te leren op latere leeftijd, dus misschien is gitaar leren spelen op latere leeftijd ook wel iets moeilijker zou je denken.
Gitaar leren spelen op latere leeftijd: de eventuele beperkingen

Het zou wel kunnen dat je tegen eventuele beperkingen aanloopt bij het gitaar leren spelen op latere leeftijd. Ik doel dan met name op verminderde kracht in je handen en verminderde flexibiliteit in je vingers en polsen. Deze beperkingen gelden echter niet voor iedereen, de ene persoon heeft daar meer/eerder last van dan de ander. Er is maar één oplossing voor deze beperkingen als jij die hebt, en dat is oefenen!

Ook bij het gitaar leren spelen op latere leeftijd geldt oefening baart kunst, door te oefenen wennen je handen, polsen en vingers aan de bewegingen en gaan ze steeds gemakkelijker.

Ook voor jonge beginnende gitaristen geldt dat de meeste bewegingen in het begin niet soepel gaan, maar voor jong en oud geldt beide dat de benodigde posities te trainen zijn. Als je de bewegingen en posities oefent dan went je lichaam daaraan.

Het kan misschien zo zijn dat je er iets langer over doet dan iemand die maar de helft van jouw levenservaring heeft, maar alleen door het te doen kan je het leren.


Conclusie: je kan prima gitaar leren spelen op latere leeftijd!

Net als met veel andere dingen komt het grotendeels neer op motivatie. Misschien gaat het aanleren van sommige posities of bewegingen iets moeilijker, maar als je het graag genoeg wil zal het je langzaam maar zeker wel lukken. Uit het feit dat je op zoek bent naar een antwoord op de vraag ‘Kan ik gitaar leren spelen op latere leeftijd?’ maak ik op dat je het nog wel graag zou willen. De motivatie lijkt er in ieder geval te zijn! Als je eenmaal hebt besloten om gitaar te leren spelen, dan is het nog de vraag waar je dat het beste kan doen.


Wil je een gratis proefles volgen bij 033 Gitaarschool? Schrijf je dan nu in of stuur een email naar info@033gitaarschool.nl


25 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page