google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Gitaarles: elektrisch of akoestisch?

Een veelgestelde vraag van mensen die gitaar willen leren spelen is of je met een elektrische- of akoestische gitaar moet beginnen? Over het antwoord op die vraag wordt verschillend gedacht. De één beweert stellig dat je absoluut akoestisch moet beginnen, terwijl de ander zegt dat je vooral moet doen waar je zin in hebt.Wij zijn van mening dat je het vooral leuk moet vinden. Uiteindelijk hebben ze allebei zes snaren en is de basis hetzelfde. Een minpunt als je met elektrische gitaar begint is dat de kosten hoger zijn. Je hebt uiteraard een elektrische gitaar nodig, maar ook een versterker. Alles bij elkaar is een elektrische gitaar een stuk duurder dan een akoestische gitaar. Zeker als je net begint is het de vraag of je zoveel wil uitgeven.
Als je ervoor kiest om gitaar te leren spelen op een akoestische gitaar, dan is het nog de vraag of je gitaar wil leren spelen op een akoestische western gitaar of een klassieke akoestische gitaar. Een western gitaar is een akoestische gitaar met stalen snaren, een klassieke (ofwel ‘Spaanse’) gitaar is een gitaar met nylon snaren. Een klassieke gitaar heeft een bredere hals dan een westerngitaar. De smallere hals van een westerngitaar maakt het eenvoudiger alle benodigde posities te leren. Dit zal het gitaarspelen waarschijnlijk ook leuker maken, en is een goed argument om met een western gitaar te beginnen.


Conclusie: gitaar leren spelen elektrisch of akoestisch?

– Het is goedkoper om op een akoestische gitaar te beginnen, je krijgt voor dezelfde prijs een kwalitatief betere beginnersgitaar. – Het is eenvoudiger om gitaar te leren spelen op een akoestische westerngitaar dan op een klassieke akoestische gitaar.


20 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page