google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Gitaarles voor kinderen in AmersfoortHedendaags is de gitaar onder kinderen een van de populairste instrumenten. Dit komt waarschijnlijk door de vele optredens op televisie van kinderen die gitaar spelen. In dit artikel zullen we daarom alles vertellen over Gitaarles voor kinderen.


Daarbij kijken we naar de verschillende voordelen dat gitaar spelen voor kinderen heeft. Ook laten we zien welke manieren er zijn om gitaar te leren spelen en waar je moet opletten bij het kopen van een gitaar voor een kind.

Mijn Kind wil Gitaar Spelen


Wat als je kind gitaar wilt leren spelen? Ten eerste is het erg leuk als een kind gitaar wil spelen. Dit omdat gitaar spelen verschillende voordelen met zich meebrengt.


Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat muziek een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen. Dit terwijl reguliere onderwijsinstelling helaas steeds minder aandacht besteden aan muziekonderwijs.

Bij muziek spelen werken namelijk beide hersendelen met elkaar samen. Hierdoor worden nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt, welke ook weer zorgen voor betere prestaties bij vakken als taal en rekenen.

Ook is gitaar spelen goed voor sociale contacten. Zeker als kinderen op een geef moment met elkaar muziek gaan maken! Daarbij werkt muziek ook stressverlagend.

Wegens deze redenen is het volgen van gitaarles voor kinderen een mooie manier om te zorgen voor positieve ontwikkelingen bij een kind.


Gitaarles voor Kinderen


Kinderen kunnen tegenwoordig op verschillende manieren gitaar leren spelen. Dit is door middel van een gitaarleraar, online cursus of een boek.

Het is aangeraden om pas te starten met gitaarlessen, wanneer het kind ongeveer 7 jaar oud is. Bij het leren spelen van een instrument is namelijk concentratie vereist. Rond 7-jarige leeftijd is bij de meeste kinderen dit genoeg ontwikkeld.


Gitaar Kopen voor Kinderen


Natuurlijk kun je geen gitaar spelen zonder dat je een gitaar hebt. Ongeacht van het soort gitaar waarop een kind gaat spelen, is het formaat van groot belang. Een gitaar die niet het juiste formaat heeft voor een kind kan een negatieve invloed hebben op de resultaten.

De reden hiervoor is het zware gewicht en de breedte van de gitaarhals die gitaren van volledige grootte hebben. Verschillende bedrijven maken daarom gitaren van een kleiner formaat dat geschikt is voor kinderen.

Deze gitaren worden ook wel kindergitaren genoemd. Voor de jongste kinderen tot ongeveer 9 jaar heb je gitaren van ½ formaat. Voor al wat oudere kinderen heb je gitaren van ¾ formaat.


Hoewel het verleidelijk kan zijn om een gitaar te kopen waar een kind in kan groeien, is het toch afgeraden. Je kunt het beste kindergitaren kopen op Bax Music of bol.com.7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page