google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Heb je anno 2021 nog een gitaarleraar nodig? Of kan je alles online leren...

Je wil gitaar leren spelen, maar hoe pak je dit aan? Ga je kijken naar Youtube filmpjes of neem je les bij een gitaarschool of gitaarleraar.

20 jaar geleden was er bijna geen andere optie om een muziekinstrument te leren dan les te nemen bij een muziekschool. Waarschijnlijk had je wekelijks een half uur les en kreeg je huiswerk mee van de gitaarleraar. Tegenwoordig zijn er ook veel mogelijkheden om online lessen te volgen. Maar heeft een gitaarleraar nog wel een meerwaarde dan? Wij denken van wel!


Laten we eerst is gaan kijken waarom het een goed idee is om gitaarlessen te volgen bij een gitaarschool. In onze ervaring draait het allemaal om feedback. Bij een gitaardocent krijg je gelijk feedback en weet je wat je verkeerd doet en op welke manier je het beter kan doen. Daarnaast kan een gitaardocent inschatten op welk niveau je zit. Helaas zijn er genoeg leerlingen die nog nooit een gitaar hebben aangeraakt en gelijk Stairway to Heaven willen leren spelen. Uiteraard lukt dit niet, wat er voor kan zorgen dat je sneller stopt. Een gitaarleraar kan een leerling hierin begeleiden waardoor je gemotiveerd blijft en na enkele jaren alsnog Stairway to heaven kan leren.Dit gezegd hebbende zijn online lessen en Youtube filmpjes fantastisch om bepaalde liedjes op te zoeken of als extra lesstof te gebruiken. Onze gitaardocenten gebruiken ook bepaalde filmpjes als lesstof. Onze conclusie is dat een combinatie van deze twee les vormen ideaal is.


Veel plezier met spelen! Wil je een gratis proefles? Kijk op www.033gitaarschool.nl voor meer info.

6 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page