google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Hoe snel leer je gitaar spelen? Wij weten het!

Heel veel mensen vragen zich af hoe lang het duurt voordat je je eerste liedje kan spelen op de gitaar. Duurt dit een maand of een jaar? Om eerlijk te zijn is dit afhankelijk van meerdere factoren.


WEES BEREID OM VEEL TE OEFENEN

Het belangrijkste als je een instrument wil leren spelen is dat je de tijd neemt om te oefenen. Dit hoeven niet uren per dag te zijn, maar er is wel enkele uren per maand nodig om steeds beter te worden. Maar gedurende dit proces zal je merken dat het ook steeds leuker wordt om te oefenen, simpelweg omdat je steeds meer resultaat krijgt voor het harde werken.
HOEVEEL UUR PER WEEK MOET IK OEFENEN

Nou dat hangt af van verschillende factoren. Stel je hebt wekelijks 30 minuten les bij 033 Gitaarschool en je oefent minimaal 3 keer per week 15 minuten, dan is dit al genoeg om de basis te leggen. Uiteraard als je meer oefent zal dit proces zich versnellen. Het enige advies wat we willen geven is dat je bij voorkeur 3 keer 15 minuten doet in plaats van in een keer 45 minuten.
MET WELKE GITAAR MOET IK BEGINNEN

Om snel resultaat te halen is het belangrijk om een goede starters gitaar te hebben. Dit hoeft niet een gitaar te zijn van duizenden euros, maar wel een die naar behoren speelt. Bij je lokale muziekwinkel in Amersfoort kunnen ze hier advies over geven. Uiteraard kunnen wij bij 033 Gitaarschool ook je hierbij in adviseren. Het belangrijkste is dat je begint met een gitaar met nylon snaren. Je kan ze al aanschaffen vanaf €100,-.
ZELFDISCIPLINE

Als je begint met gitaarlessen zul je merken dat het soms plotselings heel erg goed gaat, maar soms ook dat je geen vooruitgang boekt. Dit proces is heel erg normaal en het is vooral van belang dat je dit proces accepteert. Uiteindelijk zul je merken dat je steeds meer stapjes zet om een betere gitarist te worden.


Heb je interesse om gitaarlessen te volgen bij 033 Gitaarschool, schrijf je dan in voor een gratis proefles!14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page