google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Hoeveel kost een gitaar?

Het is belangrijk om te weten dat een gitaar helemaal niet zoveel hoeft te kosten, zeker niet als je een beginner bent. Je hebt voor onder de € 100,- keuze tussen een ruim assortiment van gitaren. De prijzen van gitaren verschillen afhankelijk van het soort.


Als je een beginner bent, raden wij van 033 Gitaarschool aan om met een nylon snarige (concert) gitaar te beginnen. Ten eerste is dit type gitaar relatief goedkoop en spelen nylon snaren in het begin wat makkelijker dan staalsnarige gitaren.

Akoestische Gitaar

De goedkoopste gitaren die je kunt kopen zijn akoestische gitaren. Dit omdat deze gitaren ook het makkelijkst zijn om te produceren. Akoestische gitaren zijn gemaakt van massief hout of gelamineerd hout. Hierbij is gelamineerd hout de goedkoopste optie.

Naast dat dit soort gitaren het goedkoopst is, kun je ook nog eens het beste beginnen met een akoestische gitaar wanneer je voor het eerst gitaar gaat spelen. Gitaar leren spelen is namelijk het makkelijkst met een akoestische gitaar.


Vanaf: € 70,-


Elektrische Gitaar

Vergeleken met een akoestische gitaar is de elektrische gitaar wat duurder. Dit komt omdat je bij een elektrische gitaar ook zaken als een versterker, kabels en pedalen moet aanschaffen. Ook is de gitaar zelf duurder doordat het elektrische componenten bevat.

Bij het kopen van een eerste elektrische gitaar kan het voordelig zijn om gelijk een hele elektrische gitaar set te kopen. Dit is een pakket waarbij je een elektrische gitaar krijgt samen met alle accessoires.

Hierdoor zul je in een keer een elektrische gitaar, versterker, kabels, pedalen, plectrums en een tas geleverd krijgen. Vooral als beginner is dit erg handig!


Vanaf: € 135,-


Wil je professioneel advies over het kopen van je eerste gitaar? Schrijf je dan in voor een gratis proefles bij 033 Gitaarschool.

13 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page