google7c16d528c1c25ac7.html
top of page

Wil je kind gitaar leren spelen? Een aantal tips...


GITAARLES MOET LEUK ZIJN

Voor een kind is gitaar leren spelen een uitdaging. Net zoals een volwassenen vergt het tijd en doorzettingsvermogen. Vanaf een jaar of 6 a 7 hebben kinderen een lang genoeg concentratieboog om gitaarlessen te volgen. Wij van 033 Gitaarschool vinden het daarom heel erg belangrijk dat kinderen het leuk vinden. En dit is volgens ons niet haalbaar met saaie lessen en ouderwetse lesmethodes. Wij proberen in de gratis proefles al een liedje samen te spelen. Als kinderen snel resultaat zien zullen ze het automatisch ook leuker gaan vinden en met het resultaat dat ze thuis ook meer zullen gaan oefenen.

MUZIEKLES IS GOED VOOR DE ONTWIKKELING VAN KINDEREN

Naast dat gitaar leren spelen ontzettend leuk is, is het ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is weer eens wat anders dan op hun mobiele telefoon of game computer.

Als kinderen al vanaf jonge leeftijd bezig zijn met muziek zie je dit terug in hun ontwikkeling, vooral als ze zelf muziek leren maken. Ze zullen een beter ontwikkeld gehoor krijgen, zowel ritmisch als melodisch.


KIES HET JUISTE FORMAAT GITAAR

Als je kind gitaarles gaat volgen heeft het natuurlijk een gitaar nodig. In principe begin je altijd met een Klassieke (Spaanse) gitaar. Het voordeel hiervan is dat het nylon snaren heeft. Doordat deze snaren geen pijn doen aan je vingers is dit perfect als je net begint. Er zijn eigenlijk 3 maten van dit model mogelijk:


1/2 Gitaar 5 tot 8 jaar

3/4 Gitaar 8 tot 12 jaar

4/4 gitaar 12 tot 88 jaarSchrijf je nu in bij 033 Gitaarschool voor een gratis proefles! Ga naar www.033gitaarschool.nl voor meer info.


9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page